• ΣΠΟΥΔΕΣ

Κολοτούρου Μελίνα - Πιάνο

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1987. Ξεκίνησε τις σπουδές της στο πιάνο σε ηλικία 6 ετών στα Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια «Ο ΠΛΑΤΩΝ». Συνέχισε τις σπουδές της στο «Ωδείο Τερψιθέας» ως υπότροφος, με δασκάλα την κ. Χατζημανωλάκη Γεωργία. Το 2006  με βαθμό «Άριστα Παμψηφεί και Α’ Βραβείο» ολοκλήρωσε τις διπλωματικές της εξετάσεις. Στη συνέχεια φοιτεί για δύο συνεχή χρόνια στην Ecole Normale de Music de Paris με καθηγήτρια την κ.Ναταλία Μιχαηλίδου. Παράλληλα φοιτούσε στο τμήμα Μουσικών Σπουδών του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών όπου και αποφοίτησε τον Φεβρουάριο του 2011.Το 2015 ολοκλήρωσε τις θεωρητικές της σπουδές στο πτυχίο Φυγής.

Το 2011,ολοκληρώνοντας την πρακτική της εξάσκηση στην  μουσική βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη» του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, ερμήνευσε σε πρώτη εκτέλεση ,έργα για πιάνο του Frank Choisy , στα πλαίσια της διάλεξης «F.Choisy: Ένας Βελγο-Ελβετός μουσικός στην Ελλάδα». Ακόμη έλαβε μέρος σε συναυλίες στην Εθνική Λυρική Σκηνή,στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά,στον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός, στο Βεάκειο Θέατρο,στο AnArt Artistry με τελευταία συμμετοχή ως μέλος της ορχήστρας Mobile στην παράδοση της Ολυμπιακής Φλόγας ΡΙΟ 2016.

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια πιάνου με διακεκριμένους σολίστες /μουσικοθεραπευτες/ εθνομουσικολόγους  όπως: S.Ganeva, L.Bojadjieva, Α.Γαρουφαλή, Α.Λεϊμονή, Δ.Τουφεξή, Ε.Αγραφιώτη, Ε.Παπανικολάου,S.Bongelli.

Από το 2006 μέχρι σήμερα διδάσκει στο Ωδείο Τερψιθέας, και από το 2011 διδάσκει πιάνο στα Εκπαιδευτήρια Saint-Paul/Δημοτικό De la Shalle.

Διακρίσεις: 2003- Διάκριση στον Β’ Πανελλήνιο Διαγωνισμό πιάνου στην Άνδρο, 2004-Β’ Βραβείο στον Α’ Πανελλήνιο Διαγωνισμό πιάνου του Ωδείου Βορείου Ελλάδος, 2006-Β’ Βραβείο στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό πιάνου του Πνευματικού κέντρου «ο Φίλων» του Ωδείου Αθηνών.